Relansering: "Sjokoskuler"

Denne oppskriften postet jeg for første gang for halvannet år siden, og har ikke brukt den siden. Men i dag følte jeg for å lage noe enkelt, og da tok jeg frem igjen oppskriften. Tenkte derfor at jeg skulle legge ut en steg-for-steg-beskrivelse av hvordan man lager sjokoskulene. Det er uhyre enkelt, og alt man trenger av utstyr er en bakebolle, en håndvisp, en kjøkkenvekt og en spiseskje.

Oppskriften:

75 gr havregryn
75 gr sukker
75 gr kokos
5 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 egg
3 ss myk margarin

Legg til side 1/3 av kokosen, som du skal bruke til å rulle kulene i senere.


Bland sammen alt det tørre.


Visp egget, og hell det oppi blandingen sammen med smøret (det skal ikke smeltes).


Hell resten av kokosen i en flatbunnet boks, som står klar til du skal rulle kulene.

Nå kommer vi til den grisete delen, så det kan være greit å vaske hendene grundig før du går til neste steg. Pass også på at alt er klart, boksen til å rulle kulene i, og en annen boks til å oppbevare dem i etterhvert.


Bruk gjerne spiseskjeen til å begynne med slik at du får rørt inn egget og noe av smøret, deretter er det bare å ta hendene fatt.
Kna alt til en deig, til alt er godt blandet, og du ikke kan se smørklumper lenger.


Form kulene så store/små som du ønsker, legg dem i boksen og rist den frem og tilbake til kulene er dekket av kokos.


Det ferdige resultatet, nam nam! Oppskriften holder til ca 25 kuler.

Oppbevar sjokoskulene i en tett boks i kjøleskapet. Da stivner smøret, og de får en fastere konsistens.
Kulene smaker også mye bedre når de er kalde! De kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager.

En kjapp og enkel oppskrift, og sjokoskulene er fine å servere til kaffen dersom du har gjester, eller du bare er godtesyk og ikke har noe annet tilgjengelig.

Enjoy!

3 kommentarer

Ronja

15.08.2012 kl.14:33

NAM! Disse blir vel egentlig ganske sunne om man bytter ut sukker med sukrin e.l? :D

Ingvill

15.08.2012 kl.18:04

Ronja: Absolutt! Jeg glemte å ha vaniljesukker i når jeg lagde dem i dag, og det gjorde absolutt ingenting, så det kan man også droppe;)

Cathrin

15.08.2012 kl.21:06

nam nam :D

Skriv en ny kommentar

hits