Malte mandler

For lenge siden prøvde jeg å lage franske makroner, det prosjektet gikk vel mer eller mindre rett i dass. Nå har jeg bestemt meg for å prøve igjen, etter å ha funnet en fin steg-for-steg oppskrift på Passion4Baking.

Forskjellen denne gang er at jeg har gjort grundige forberedelser. Sist gang kjøpte jeg malte mandler på butikken, men de er malt med skallet på, og så vidt jeg har forstått er det best å bruke skåldede mandler. Og siden å skålde mandler er dritkjedelig, så tok jeg mye mer enn jeg egentlig trenger, slik at jeg har ekstra liggende til en annen gang jeg skal bake.

Hvis du ikke har gjort dette før, foregår det slik:
Kok opp vann, sett kjelen til side og hell oppi mandlene. La disse godgjøre seg litt til du ser at det er "bobler" i skallet. Hell av vannet, skyll mandlene med kaldt vann, og så er det bare å fjerne skallet. Dette gjør du enkelt ved å knipe på mandlene, da popper de rett ut av skallet. Nå skal mandlene få tørke, det tar ganske lang tid. Noen gjør det i stekeovnen på lav varme, men jeg la rett og slett bare mandlene på et kjøkkenhåndkle som trakk til seg overskuddsvannet. Etter noen timer bredte jeg alle mandlene ut på tørkepapir, og lot dem ligge over natten.

Hvis du har god tid, vil jeg kanskje anbefale å la disse ligge enda en dag, for jeg tror ikke mine var tørre nok da jeg malte dem. Kjøpte meg mandelkvern tidligere i år, og var litt utålmodig etter å få brukt den. Etter å ha kjørt mandlene gjennom kverna to ganger har jeg nå fått finmalt mandel-mel.

Det kjennes litt "fuktig" ut ennå, så jeg lar det stå i skålene en dag til i håp om at det skal tørke litt ekstra. Mandel-mel holder seg godt i en tett boks, men er det ikke tørt nok vil det mygle.

I morgen satser jeg derfor på at jeg kan prøve meg på franske makroner!
Har du laget franske makroner før? Hva gjorde du med mandlene?


Én kommentar

dandilion

07.02.2012 kl.22:17

Jeg prøvde meg på makroner da jeg bodde i Brussel. Der fikk jeg kjøpt mandelpudder laget av skåldede mandler. Mannen hadde med seg hjem noe etter en tur til Brussel i høst, så jeg skulle prøvd meg igjen. I kategorien Mat og drikke på bloggen min kan du se hvordan det gikk med mine to forsøk. Om de ser rare ut, så smakte de godt :) Har du smakt makronene fra Laduree i Paris? Mmm... De er gode, de :) Ta en titt på utvalget deres her: http://www.laduree.fr/en/fabricant/produits/macarons

Skriv en ny kommentar

hits