Malte mandler

For lenge siden prvde jeg lage franske makroner, det prosjektet gikk vel mer eller mindre rett i dass. N har jeg bestemt meg for prve igjen, etter ha funnet en fin steg-for-steg oppskrift p Passion4Baking.

Forskjellen denne gang er at jeg har gjort grundige forberedelser. Sist gang kjpte jeg malte mandler p butikken, men de er malt med skallet p, og s vidt jeg har forsttt er det best bruke skldede mandler. Og siden sklde mandler er dritkjedelig, s tok jeg mye mer enn jeg egentlig trenger, slik at jeg har ekstra liggende til en annen gang jeg skal bake.

Hvis du ikke har gjort dette fr, foregr det slik:
Kok opp vann, sett kjelen til side og hell oppi mandlene. La disse godgjre seg litt til du ser at det er "bobler" i skallet. Hell av vannet, skyll mandlene med kaldt vann, og s er det bare fjerne skallet. Dette gjr du enkelt ved knipe p mandlene, da popper de rett ut av skallet. N skal mandlene f trke, det tar ganske lang tid. Noen gjr det i stekeovnen p lav varme, men jeg la rett og slett bare mandlene p et kjkkenhndkle som trakk til seg overskuddsvannet. Etter noen timer bredte jeg alle mandlene ut p trkepapir, og lot dem ligge over natten.

Hvis du har god tid, vil jeg kanskje anbefale la disse ligge enda en dag, for jeg tror ikke mine var trre nok da jeg malte dem. Kjpte meg mandelkvern tidligere i r, og var litt utlmodig etter f brukt den. Etter ha kjrt mandlene gjennom kverna to ganger har jeg n ftt finmalt mandel-mel.

Det kjennes litt "fuktig" ut enn, s jeg lar det st i sklene en dag til i hp om at det skal trke litt ekstra. Mandel-mel holder seg godt i en tett boks, men er det ikke trt nok vil det mygle.

I morgen satser jeg derfor p at jeg kan prve meg p franske makroner!
Har du laget franske makroner fr? Hva gjorde du med mandlene?


n kommentar

dandilion

07.02.2012 kl.22:17

Jeg prvde meg p makroner da jeg bodde i Brussel. Der fikk jeg kjpt mandelpudder laget av skldede mandler. Mannen hadde med seg hjem noe etter en tur til Brussel i hst, s jeg skulle prvd meg igjen. I kategorien Mat og drikke p bloggen min kan du se hvordan det gikk med mine to forsk. Om de ser rare ut, s smakte de godt :) Har du smakt makronene fra Laduree i Paris? Mmm... De er gode, de :) Ta en titt p utvalget deres her: http://www.laduree.fr/en/fabricant/produits/macarons

Skriv en ny kommentar

hits