Hjemmelagde kubbelys

Denne julen lagde jeg noen av julegavene selv, og endelig kan jeg vise de til dere. Jeg fikk et kjempefint kubbelys av mormoren til Dan før jul, og da fikk jeg idéen til å lage selv. Og de er jo kjempefine julegaver til noen som har alt! Fikk med meg jentene i hobbyklubben på idéen, og så gjorde vi en kveld utav det.
Blir litt rot når man holder på, men det er jo så koselig!
Noen av lysene som ble laget den kvelden.


Slik ble det endelige resultatet, innpakket i cellofan, og med en personlig merkelapp. Laget også et par 3-pakninger til mamma og svigermor.

Alt du trenger  for å gjøre dette selv er noen fine servietter, decoupage-lim og en svamp-pensel + diverse dekor, som sløyfebånd, glitterlim, perler o.l.
Del servietten i tre. Ta et tynt lag lim på lyset før du tar det tynne serviettlaget med mønster på og legger det forsiktig på. Glatt over med fingrene slik at du får vekk alle rynker og luftbobler. La det tørke før du legger på et tynt lag til med lim. Pynt f.eks med tynne bånd som du trær perler eller paljetter på.
Pakk inn i cellofanposer og knytt igjen. Heng gjerne en merkelapp på, for et personlig preg.

Noen flere bilder fra hobbykvelden og det de andre lagde:


Her har jeg brukt klistremerke spesielt for kubbelys, kjøpt på Panduro. Bløtlegges i vann før man har det på lyset og lar det tørke. Superenkelt!Har du laget kubbelys før?
5 kommentarer

Elisabeth :)

06.01.2012 kl.20:42

Sånne lys lagde e i julegave også til jul til besteforeldre :) Åsså et personlig me bilde til ei venninne :) E brukte ikke decoupage da, men e strøyk dem på me strykehjern :) Blei kjempefine :)

Ingvill

06.01.2012 kl.21:23

Aah.. Kor du kjøpte d da? E har tenkt litt på å kjøpe sånn tranfserpapir i voks, som man kan printe ut bilde på, å så legge i vann, å da e d bare å legge d på lyset og la d tørke.. Men ka man bruka når man stryke på da?=D

06.01.2012 kl.21:26

Kjempe lur ide:) Utrolig koselig å få julegaver som er hjemmelagde:) fine lys også:)

Lyst til å prøve ut nytt design? prøv http://jmwebdesign.no/ der får du gratis design og mer spennende:)

Ha en fin Helg

Hilsen JM WebDesign NO

Elisabeth :)

06.01.2012 kl.23:49

e brukte vanlig papir.. prøvde å skrive de ut på silkepapir, da blir jo de som eine laget på en serviett, da festa man silkepapiret på et vanlig a4 ark, å skrive ut på de, men de laga bare krøll i skriveren, så e droppa de.. va redd a4 arket blei for tjukt å stryke på sånn at de klumpa de på lyset, men de gikk faktisk kjempefint :)

så legge du bare bakepapir oppå bildet når du stryke sånn at du ikke får stearin på strykehjernet... veldig enkelt, å billigere enn å kjøpe decoupage lim :)

blir veldig fint når du stryke på, for da ligge liksom motivet "inni" lyset :)

Ann-Elin

23.02.2012 kl.00:34

Så flotte de ble! Likte spesielt godt den med "Let it snow" på.

Skriv en ny kommentar

hits