Tapaskveld - borddekking

Om et par timer skal vi ha tapaskveld her hos meg. Da kommer det noen jenter jeg jobber sammen med, og så skal vi kose oss med god mat og masse skravling. Alle lager litt mat hver, jeg skal lage nan-brød, sashimi og djevelegg. Haha, tapas skal liksom være spansk mat, og så lager jeg indisk og japansk.
Meen, det jeg tenkte jeg skulle vise dere, var borddekkingen. Jeg liker å gjøre litt ekstra når jeg får gjester, og elsker å pynte bord. Denne gangen ble det ganske enkelt, og jeg har tatt utgangspunkt i noen fine, sommerlige servietter.


Skulle helst hatt en helt hvit eller en blå duk, men en får bare bruke det en har.
For å lage et lite tema rundt det, laget jeg noen enkle bordkort med skjell som dekorasjon.


Her har jeg klippet ut papir og limt de oppå hverandre, og så har jeg laget hull i hjørnet med hullmaskin. Prikkene er også laget med hullmaskin, og så limt på. I hullet i hjørnet trædde jeg en "paper fastener" som det heter på engelsk. I mangel av et norsk ord, kan dere heller bare se på bildet for å forstå.


Uansett, denne er trædd igjennom hullet, og så er skjellet limt utenpå med en limpute som bare er klippet til rundt skjellet. Deretter var det bare å henge bordkortet på glasskanten, fiks ferdig.
For så å fullføre temaet, strødde jeg hvite skjell rundt omkring på bordet, og toppet inntrykket med hvite stearinlys med hvite blondesløyfer på. Et koselig sommerbord!Pleier du å gjøre noe spesielt når du dekker et bord?

3 kommentarer

Tuva

22.05.2011 kl.17:27

Ha en fin dag videre:)

dandilion

22.05.2011 kl.18:10

Så fint du har dekket til :) Kos dere i kveld! Ps. Splittbinders er det norske ordet.

Ingvill

22.05.2011 kl.21:11

Jaa! Splittbinders va d ja;) Takk skal du ha!=D

Skriv en ny kommentar

hits