Fastelavnsboller: Oppskrift og bilder

Denne oppskriften gir 24 boller

1,1 kg mel
200 gr sukker
2 poser trrgjr
4 ts kardemomme
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
6,5 dl melk
200 gr smr

Bland alt det trre i en bakebolle.
Smelt smret, tilsett melken og varm opp til 37 grader (fingervarmt).
Hell vsken over det trre og kjr i kjkkenmaskin eller bruk hndmikser med eltekroker til deigen blir seig og smidig. Dekk med plast og la heve til dobbel str.
Kna deigen godt, del i 24 like emner og trill ut boller.
Sett p brett, dekk med plast og etterhev i 30 min.
Pensle med egg, og stek bollene ved 210 grader i ca 10 minutter. (13 minutter var perfekt for min ovn).
Str melis over, og server med nypisket krem og godt syltety. Nam nam!

Som nevnt tidligere i dag, har jeg laget to av denne deigen, for lage nok boller til ha med p jobb.


Deig 1 og 2, fr og etter heving.


Begynner bli klar for trille ut de frste 24 bollene. Legg merke til kniven Slicer oppe til venstre, resultatet av ungdomsbedriften jeg var med i i 2002. (Vi vant NM det ret, skryte skryte...) Men, den er faktisk verdens beste til dele deig med!


De frste 24 er ferdige! (minus 1, for man m jo prvesmake!)
Og de ble veldig gode!




2 kommentarer

carinacharlotte

06.03.2011 kl.15:25

naaammm :D

Lene

13.03.2011 kl.16:30

WOW! Ogs s fine!

Skriv en ny kommentar

hits