Amigurumi

(Legg merke til at klokken er 6 om morgenen, og jeg har allerede vært oppe i en halvtime!)

Uansett, dette er min nye hobby, og jeg har allerede fått litt dilla!

Fra Wikipedia:
Amigurumi er den japanske kunsten der man hekler eller strikker små kosedyr og ikke-menneskelige figurer. Amigurumier er typisk søte dyr (sånn som katter, hunder, kaniner etc.), men det kan også inkludere små bruksgjenstander eller etterligninger av matretter (sånn som en kopp eller en muffins).

Amigurumier kan enten være heklede eller strikkede. De siste årene har heklede amigurumier blitt mer populært enn noen gang. Amigurumier er vanligvis heklet eller strikket ut av garn. De enkleste designene er heklet/strikket i spiralmønster. Når man lager en amigurumi er det veldig viktig å hekle/strikke tett hele tiden, for å oppnå et resultat der ingenting fyllmasse kan komme ut av amigurumien.

Jeg har bestilt fra Knittingroom.no, og fikk før helgen to oppskriftshefter og masse garn. Først så må jeg bare vise dere størrelsen på garnnøstene jeg fikk. Jeg trodde nemlig at jeg skulle få helt vanlige garnnøster, så jeg stusset derfor litt da jeg så at hele pakken fikk plass i postkassen min. Jeg lo godt da jeg så dette:


Er de ikke søte?!

Uansett, jeg har aldri skjønt så mye av strikke-/hekleoppskrifter, men etter å ha satt meg litt inn i alle forkortelsene, og de forskjellige maske-typene, og etter flere timer med tunga beint i munnen, hadde jeg plutselig heklet min første amigurumi! En muffins..
Her ser du litt bedre størrelsen på den.

Ble den ikke fin da? Har allerede begynt på en ny, denne gangen i rosa og beige!
Hva jeg til slutt skal med disse, er jammen ikke så godt å si, men de kan vel bli brukt til noe...
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits