En deilig kakeoppskrift

Ahh, dere.. Jeg er fortsatt imponert over alle som er innom siden min hver dag, selv om jeg er så dårlig på å oppdatere for tiden! Dagene går så fort unna, men det merker dere sikkert selv også. Tenk at det snart er jul!
Gleder meg til jeg endelig kan få pynte og høre på julemusikk, for i år har jeg så mye julestemning som bare ligger og bobler under overflaten. Har planer om å bake mye i julen, og jeg skal være flink å legge ut oppskriftene til dere som kanskje også vil prøve.

Apropos det, så bakte jeg og Dan en kake forrige uke da vi skulle på besøk til noen som nettopp har fått baby, og kaken falt i god smak der. I tillegg hadde jeg med meg restene på jobb, og fikk mange koselige kommentarer der også. Føler meg derfor litt forpliktet til å dele denne kaken med dere. Den er fra kokeboken som mamma laget til meg da jeg flyttet til Bergen for 5 år siden, og jeg har bakt den en del ganger siden da.. Vil kanskje påstå at den er perfekt nå frem mot jul, så hiv deg rundt og bak!..

KANELKAKE

1 kopp = ca 2,5 dl

6 kopper hvetemel
4 kopper sukker
4 kopper kefir (1 liter)
200 gr margarin - smeltes (eller bruk flytende)
2 ts natron
6-8 ts malt kanel

Stekes på 180-200 grader i ca 30 min - midterste rille.

Glasur:
ca 300 gr melis
100 gr margarin - smeltes
5 ss kaffi
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ss kakao

Bland alt og rør evt inn mer melis.
Avkjøl litt og ha på kaken mens den ennå er litt varm.

Dette er en ganske stor langpanne-kake, så den kan med fordel deles i to, eller halveres. Men den kommer uansett til å bli spist, det kan jeg nesten garantere!
Håper dere koser dere masse i førjulstiden, og har dere tips til meg om hva jeg kan bake, kom gjerne med det, enten her eller på mail..

2 kommentarer

24.11.2010 kl.08:44

Jeg liker deg! :-)

24.11.2010 kl.16:41

Den kaken der bakte e å for ikke så lenge siden.

Den e knallgod! :D

Skriv en ny kommentar

hits