Hjemmelagde hamburgere

I gr fikk jeg s lyst p hamburger til middag, s da bestemte vi oss rett og slett for lage alt fra bunnen av. (Ikke dressingen da, det gadd vi ikke). Selve hamburgeren laget vi bare av 400g kjttdeig, 1 egg, salt og pepper. Men her kommer oppskriften p hamburgerbrdene:

1 porsjon gir ca 16-20 hamburgerbrd

50 gr gjr
5 dl lunkent vann
1 dl olje
2 ts salt
1,4 l hvetemel
(jeg brukte 7dl vanlig hvetemel og 7 dl Grov Bakst mel, for f de litt grovere)
vann til pensling
evt valmuefr

Smuldre gjren i en bolle og rr ut med litt av vannet som er fingervarmt.
(Eller bruk trrgjr slik som meg, da blander du den bare sammen med resten av det trre).
Tilsett resten av vannet, olje og salt. Arbeid inn det meste av melet og kna godt. Deigen skal virke ganske ls. Del den i to jevne lengder p melet bakebord. La dn f heve i ca 10 minutter.

Skjr s hver lengde i 10 biter
(jeg lagde 8, for f brdene litt strre). Disse formes til jevne, litt flate boller. Legg disse p smurt bakeplate og la dem heve i 10 minutter, og trykk dem litt ut med hnden til store hamburgerbrd. Pensle med vann eller melk.

Stekes midt i ovnen ved 250 C i 12 minutter.



Slik s vre ut. Vi delte dem i to nr vi skulle ha de til hamburgeren, og de smaker veldig bra.
De er ogs veldig gode som rundstykker, s i dag tidlig hadde vi noen til frokost.
Men det er litt skummelt lage disse hamburgerbrdene, for har du frst smakt hjemmelagde, s kommer du mest sannsynlig aldri til kjpe p butikken mer. Vi frs ned resten, s har vi en annen gang ogs!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits