Hjemmelagde hamburgere

I går fikk jeg så lyst på hamburger til middag, så da bestemte vi oss rett og slett for å lage alt fra bunnen av. (Ikke dressingen da, det gadd vi ikke). Selve hamburgeren laget vi bare av 400g kjøttdeig, 1 egg, salt og pepper. Men her kommer oppskriften på hamburgerbrødene:

1 porsjon gir ca 16-20 hamburgerbrød

50 gr gjær
5 dl lunkent vann
1 dl olje
2 ts salt
1,4 l hvetemel
(jeg brukte 7dl vanlig hvetemel og 7 dl Grov Bakst mel, for å få de litt grovere)
vann til pensling
evt valmuefrø

Smuldre gjæren i en bolle og rør ut med litt av vannet som er fingervarmt.
(Eller bruk tørrgjær slik som meg, da blander du den bare sammen med resten av det tørre).
Tilsett resten av vannet, olje og salt. Arbeid inn det meste av melet og kna godt. Deigen skal virke ganske løs. Del den i to jevne lengder på melet bakebord. La dn få heve i ca 10 minutter.

Skjær så hver lengde i 10 biter
(jeg lagde 8, for å få brødene litt større). Disse formes til jevne, litt flate boller. Legg disse på smurt bakeplate og la dem heve i 10 minutter, og trykk dem litt ut med hånden til store hamburgerbrød. Pensle med vann eller melk.

Stekes midt i ovnen ved 250 C i 12 minutter.Slik så våre ut. Vi delte dem i to når vi skulle ha de til hamburgeren, og de smaker veldig bra.
De er også veldig gode som rundstykker, så i dag tidlig hadde vi noen til frokost.
Men det er litt skummelt å lage disse hamburgerbrødene, for har du først smakt hjemmelagde, så kommer du mest sannsynlig aldri til å kjøpe på butikken mer. Vi frøs ned resten, så har vi en annen gang også!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits