Hjemmelaget sushi!

I går prøvde jeg å lage maki sushi for første gang. Noen av dere kan kanskje huske vår aller første sushi-opplevelse. Det var ikke så veldig vellykket, kan man si. Men med tiden så har jeg spist en del sushi ute, og er blitt mer og mer glad i det. Nå spiser jeg til og med ingefæren! Ikke så mye om gangen da, men det kommer seg.
Uansett, tilbake til gårsdagen. Vi gikk til innkjøp av ingrediensene i helgen, og jeg har gått og klødd etter å prøve i flere dager. Siden jeg og Dan spiste sushi på Sumo på lørdag, ville jeg derfor vente litt før vi hadde det her hjemme. Men i går klarte jeg ikke å vente lenger, jeg skulle ha sushi til kvelds!
Vi har tre dagligvarebutikker innen 5 min gangavstand fra leiligheten, men ingen av de hadde ingrediensene jeg trengte, så de ble kjøpt på Meny i helgen.

  
Det første man trenger er sushi-ris og sjøgress-flak.
Det var litt mer arbeid med den risen enn jeg hadde trodd, det var ikke bare å koke opp der nei. Men etter at den endelig var ferdig og noenlunde avkjølt, fant jeg fram resten av ingrediensene. Jeg brukte avokado og scampi.
Bare det å dele en avokado var spennende for meg, da jeg aldri har gjort det før. Men etter mye om og men hadde jeg delt den, fått ut steinen og gravd den ut av skallet! Flink..

Risen ble smurt utover sjøgress-flakene, avokadoen og scampien ble lagt på, og jammen klarte jeg ikke å rulle alt ganske godt sammen også!

 

Her ser du altså det ferdige resultatet! Ikke så aller verst for å være første gang, synes jeg da. Men jeg syntes soyasausen var litt smakløs da, i forhold til den man får når man spiser ute.Det blir nok flere ganger, for jeg har fremdeles masse ris og sjøgress igjen. Men da med en annen soyasaus, og kanskje litt andre ingredienser.
Og kanskje ble du litt fristet til å gjøre det samme nå?

5 kommentarer

Malene

05.03.2010 kl.13:08

Flink du e da;) spennende!

men ang. advokado..så er det bare å dele den på midten , dra den fra hverandre og ta ut steinen. Skallet er faktisk mye enklere å pelle/rive av en at du må stå å makke med å grave ut;)

Ikke så lenge siden e lærte d av min kokk:P han fikk litt noja av me når e sto å grevde:P

Ingvill R. Nakken

06.03.2010 kl.20:37

Malene: Dele avokadoen gikk heilt fint, men jeg sleit litt med å få ut steinen, for den satt godt fast (tror avokadoen var litt hard). Jeg brukte en skje for å løfte ut avokadoen fra skallet, og det gikk egentlig ganske greit det også, men jeg skal nok prøve å rive av skallet neste gang;)

Takk for tipset:)

Malene

07.03.2010 kl.11:42

aaah, ja da va den sikkert bittelitt hard ja..men du fikk jo d til så;)

aah, ja men det va jo heller ikke dumt å gjør d sånn..får no bare prøve d frem vettu:)

Kjekt med ny å spennende mat er det iallefall:D

ha en fin fin dag!

Sandra

16.08.2010 kl.22:35

Brukte du frossen kokt scampi til dette eller?

Ingvill R. Nakken

17.08.2010 kl.23:00

Sandra: Hmm, godt spm, det er jo en stund siden nå. Men mener på at jeg brukte ferske scampi, eller scampi i noe lake-greier. Men det går sikkert helt fint å bruke kokte, frosne scampi, bare de får tid til å tine helt først;) Kommer an på hvor kresen du er på smaken.. Evt kan du prøve med vanlige reker, røkt/rå laks, agurk, crabsticks e.l:)

Skriv en ny kommentar

hits