Hjemmelaget sushi!

I gr prvde jeg lage maki sushi for frste gang. Noen av dere kan kanskje huske vr aller frste sushi-opplevelse. Det var ikke s veldig vellykket, kan man si. Men med tiden s har jeg spist en del sushi ute, og er blitt mer og mer glad i det.N spiser jeg til og med ingefren! Ikke s mye om gangen da, men det kommer seg.
Uansett, tilbake til grsdagen. Vi gikk til innkjp av ingrediensene i helgen, og jeg har gtt og kldd etter prve i flere dager. Siden jeg og Dan spiste sushi p Sumo p lrdag, ville jeg derfor vente litt fr vi hadde det her hjemme. Men i gr klarte jeg ikke vente lenger, jeg skulle ha sushi til kvelds!
Vi har tre dagligvarebutikker innen 5 min gangavstand fra leiligheten, men ingen av de hadde ingrediensene jeg trengte, s de ble kjpt p Meny i helgen.


Det frste man trenger er sushi-ris og sjgress-flak.
Det var litt mer arbeid med den risen enn jeg hadde trodd, det var ikke bare koke opp der nei. Men etter at den endelig var ferdig og noenlunde avkjlt, fant jeg fram resten av ingrediensene. Jeg brukte avokado og scampi.
Bare det dele en avokado var spennende for meg, da jeg aldri har gjort det fr. Men etter mye om og men hadde jeg delt den, ftt ut steinen og gravd den ut av skallet! Flink..

Risen ble smurt utover sjgress-flakene, avokadoen og scampien ble lagt p, og jammen klarte jeg ikke rulle alt ganske godt sammen ogs!



Her ser du alts det ferdige resultatet! Ikke s aller verst for vre frste gang, synes jeg da. Men jeg syntes soyasausen var litt smakls da, i forhold til den man fr nr man spiser ute.



Det blir nok flere ganger, for jeg har fremdeles masse ris og sjgress igjen. Men da med en annen soyasaus, og kanskje litt andre ingredienser.
Og kanskje ble du litt fristet til gjre det samme n?

5 kommentarer

Malene

05.03.2010 kl.13:08

Flink du e da;) spennende!

men ang. advokado..s er det bare dele den p midten , dra den fra hverandre og ta ut steinen. Skallet er faktisk mye enklere pelle/rive av en at du m st makke med grave ut;)

Ikke s lenge siden e lrte d av min kokk:P han fikk litt noja av me nr e sto grevde:P

Ingvill R. Nakken

06.03.2010 kl.20:37

Malene: Dele avokadoen gikk heilt fint, men jeg sleit litt med f ut steinen, for den satt godt fast (tror avokadoen var litt hard). Jeg brukte en skje for lfte ut avokadoen fra skallet, og det gikk egentlig ganske greit det ogs, men jeg skal nok prve rive av skallet neste gang;)

Takk for tipset:)

Malene

07.03.2010 kl.11:42

aaah, ja da va den sikkert bittelitt hard ja..men du fikk jo d til s;)

aah, ja men det va jo heller ikke dumt gjr d snn..fr no bare prve d frem vettu:)

Kjekt med ny spennende mat er det iallefall:D

ha en fin fin dag!

Sandra

16.08.2010 kl.22:35

Brukte du frossen kokt scampi til dette eller?

Ingvill R. Nakken

17.08.2010 kl.23:00

Sandra: Hmm, godt spm, det er jo en stund siden n. Men mener p at jeg brukte ferske scampi, eller scampi i noe lake-greier. Men det gr sikkert helt fint bruke kokte, frosne scampi, bare de fr tid til tine helt frst;) Kommer an p hvor kresen du er p smaken.. Evt kan du prve med vanlige reker, rkt/r laks, agurk, crabsticks e.l:)

Skriv en ny kommentar

hits