BRINGEBÆRFROMASJ <3

Her kommer oppskriften på den deilige bringebærfromasjen vi lagde i går:

4 porsjoner

4 plater gelatin
200 g bringebær
(vi brukte frosne bringebær, som vi tinte opp før bruk)
2 egg
2 ss sukker
litt sitronsaft
1/4 dl kokende vann
2 1/2 dl fløte
friske bær til servering

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 10 min.
Mos bærene, bruk gjerne hurtigmikser
(vi brukte bare en håndmoser, gikk helt fint)
Pisk egg og sukker til eggedosis og bland i bærmosen.
Smak til med sitronsaft og evt litt mer sukker.
Klem ut vannet av gelatinplatene. Ha i det kokende vannet, og rør til gelatinen er oppløst før du visper gelatinen inn i eggedosis-bærblandingen i en tynn stråle.
Visp kremfløten stiv og vend den forsiktig inn.
Fyll i dessertskål eller porsjonsglass og sett dem kaldt for å stivne, ca 2 timer.
Pynt med friske bær rett før servering.

Slik så våre ut:


En frisk og herlig dessert, som etter min mening passer året rundt!

Kunne godt tenkt meg å prøve å droppe gelatinen og bruke bringebærkremen i en kake engang, så om du ikke er så glad i fromasj, kan dette kanskje være et godt tips.

5 kommentarer

01.03.2010 kl.02:25

Så godt ut :)

Må nok prøve det snart, bare jeg får kjøpt bringebær! :b

Mamma :)

01.03.2010 kl.20:41

Flink dåkke :)

men hvis du skal prøve den i ei kake,så bruk halvparten av gelatinen, slik at ikke fromasjen blir for rennende og tyter ut av kaka :D Lykke til !!!!

Ingvill R. Nakken

02.03.2010 kl.12:15

Takk for tipset, mamma;)

Konditor`n

21.07.2010 kl.22:30

Jeg ville nok ikke hørt på Mammaen din, men heller fylt fromasjen i en ring og latt den stivne.

Bruker du mindre gelantin vil nok heller ikke kremen stivne heller.

En annen mulighet er at du legger skiver av en rullekake i en stor bolle og fyller i fromasjen til slutt. Tror de kaller det en Charlotte Russe- kake.

Ingvill R. Nakken

22.07.2010 kl.09:34

Konditor`n: Takk for kjekke tips!:)

Skriv en ny kommentar

hits