Julestemningen er på vei!

I går pyntet jeg mesteparten av leiligheten. I dag har jeg og Dan pyntet juletreet og satt sammen pepperkakehuset. Huset ble ikke pyntet i kveld grunnet melis-mangel, så det får vi kose oss med en annen dag. Til å sette sammen huset brukte vi forresten limpistol istedet for smeltet sukker, og det funket som en kule! Det tok mye mindre tid, ble mye mindre gris, og nå sitter det som støpt. Vi har jo ikke akkurat planer om å spise det uansett, så da spiller jo det ingen rolle.
Og hvis du synes at vi pynter juletreet vårt altfor tidlig, så kan du bare holde meningen din for deg selv. Hos oss gjør vi det slik, og det har vi gjort for tredje året på rad nå. Grunnen er rett og slett bare så enkel at vi vil feire julen her i Bergen også, siden vi drar hvert til vårt når julaften nærmer seg. Tidligere år har jeg dratt hjem til Ålesund så sent at jeg ikke har fått vært med på å pynte treet hjemme, men da føler jeg i alle fall ikke at jeg har gått glipp av noe.

01122009362
Treet er kjøpt for 3 år siden, det er 1.80m høyt, litt skeivt og rart, men det har absolutt sin egen sjarm, syns du ikke?

01122009363
Her er julekalenderen fra mamma! (Tusen takk mamma, du er best.)
Jeg har gjort det ganske enkelt ved å ta Smartpost-esken som pakkene kom i, skåret langs tre av sidene på "lokket" og latt det stå åpent. Så har jeg drapert esken med et fleecepledd, hengt en kule-lenke over, puttet alle pakkene oppi og vips, så har vi en juleskattekiste!
(Unnskylder meg litt med tanke på bildekvaliteten. Jeg har enda ikke fått tak i laderen til kameraet mitt, selv om jeg nå vet hvor den ligger. Bildet er derfor tatt med mobilen til Dan, og blitzen hans er ganske kraftig.)

01122009364
Julehuset er også kommet opp. Dette har jeg fått i julegave av min kjekke farfar, som har laget det selv! Er han ikke flink?

img0959
Fant noen bilder av interiøret som jeg tok i fjor. Det er ganske forseggjort dette her, altså!

img0966
Alt ligger i detaljene.

img0967
Farmor har sydd dyner og puter.

Ja, som du ser, så er julestemningen på god vei her i huset. 
I morgen skal vi ha huseierne og naboen i etasjen under på besøk, for å snakke om episoden som tok sted forrige søndag, og nå når det er så pyntet og fint her så kan de jo ikke annet enn å se at vi er ordentlige og uskyldige mennesker som er blitt beskyldt for ting vi aldri ville funnet på å ha gjort. Vi har til og med tenkt å servere pepperkaker og kokostopper, og hvis naboen ikke angrer seg da, så har han rett og slett ikke noe hjerte.

Ja, og så må jeg nesten nevne her på slutten at vi skal på julekonsert i Johanneskirken i morgen.
Vi skal se Stille natt, Hellige natt med Anita Skorgan, Torstein Sødal, Rune Larsen og Mariann Aas Hansen. Det gleder jeg meg masse til!

2 kommentarer

Solveig

02.12.2009 kl.00:22

E drive å å lasta opp bilde no av mitt julehus som e tenkte e skulle legge ut. å pakkekalenderen. høhø:P

Ingvill R. Nakken

02.12.2009 kl.10:49

Solveig: Hermegås=D

Skriv en ny kommentar

hits