Dagens middag: Blåskjell med mørkt øl

Dette hørtes litt spennende ut, så vi måtte jo bare prøve!
Jeg kjøpte 1 kg blåskjell på Coop Extra her på Danmarksplass til ca 50,-

Blåskjellmengden var det eneste vi reduserte i forhold til oppskriften, ellers brukte vi de samme mengdene som står der. Men vi brukte purreløk istedet for vanlig løk, siden jeg ikke liker det. Ja, og så fant jeg ikke laurbærblader, så det brukte vi heller ikke. Fikk ikke tatt bilder selv, siden jeg ennå ikke har funnet laderen til kameraet mitt.

blaskjellol225b
Kilde: Aperitif.no

Antall porsjoner:

4

Ingredienser:
2 kg blåskjell
1 dl vann
1 liten finhakket løk
1 gren finhakket stangselleri
2½ dl mørkt øl, f.eks. bokkøl eller juleøl i sesong (vi brukte Hansa Julebrygg)
2 ss smør
1 krydderbukett (laurbærblad, persille og timian)
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skyll blåskjellene i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.

Kontroller at alle skjellene er lukket, åpne skjell er døde og skal kastes.

Legg blåskjellene i en stor kjele sammen med løk, selleri og vann. Legg på lokk og sett over sterk varme.

Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter.

Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg.

Ha ølet i kjelen sammen med krydderbuketten. Kok opp, og kok ut kullsyregassen. Rør smøret inn i kraften - litt om gangen.

Smak til med salt og pepper, og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.

Vår konklusjon:
Vi likte blåskjellene veldig godt, men sausen/kraften smakte litt rart. Mest sannsynlig pga ølet, og fordi det ble en veldig uvant smak. Men har du godt brød eller gode rundstykker til, så er du mer eller mindre reddet. Evt går det an å droppe ølet til fordel for noe annet.
Vi skal definitivt eksperimentere mer med blåskjell, men neste gang blir det nok en type kremet blåskjellsuppe.

Oppskrift og bilde er hentet fra Aperitif.no, hvor du finner mange spennende oppskrifter.

2 kommentarer

Randi

24.11.2009 kl.20:55

Dette hørtes skummelt ut! :)

Ingvill R. Nakken

25.11.2009 kl.18:28

Randi: Hehe.. D va ikkje så ille asså! Blåskjell e jo kjempegodt=D Men øl-smaken blei litt for sær for me..

Skriv en ny kommentar

hits