Pastasalat!

Denne oppskriften på verdens beste pastasalat har jeg fått fra min kjære mamma. Og siden jeg synes den er så god, så er det vel bare rett og rimelig at jeg deler den med alle dere?

DU TRENGER:
400 gr pasta - råvekt, altså før den blir kokt (dette kan være en blanding av farget/hvit pasta, eller bare hvit pasta. Du kan også velge selv hvilken type du vil bruke, men jeg liker best å bruke "sløyfe"-pasta, eller penne rigate.)
Kok og avkjøl pastaen.

1 boks bogskinke eller picnicskinke
1 boks hermetiske erter
(denne pleier jeg å droppe, for jeg liker ikke erter)
1 boks maiskorn
1 rød, 1 gul og 1 grønn paprika
Dette skjæres i biter og blandes sammen med den avkjølte pastaen.

DRESSING:
1 beger lettrømme
1 pose lettmajones
1 lite beger yoghurt
(melon, aprikos eller naturell)
Jeg bruker melonyoghurt, for jeg synes dette gir best smak.
1-2 ss sitronsaft
Bland sammen og hell over salaten.
Et lite tips: ikke ha oppi hele posen med majones med en gang, ta heller 2/3 først og smak til etterhvert. Synes du likevel at det smaker for mye majones, tilsett mer yoghurt og sitronsaft.

Etter min mening er det best om pastasalaten får stå ca 1 time i kjøleskapet før du spiser av den, for da får dressingen tid til å trekke litt inn. Men skulle du være sulten, så er det selvfølgelig ingen problem å spise den med en gang!
Den holder seg også fint i kjøleskapet i 1-2 dager, dersom den er tildekt.
Håper det smaker!

img0383
(som du kanskje ser, så er det ikke noe grønt her.  Jeg tar heller en ekstra rød paprika istedet for en grønn, for jeg synes de grønne smaker så rart.)
img0385
Nam nam!
img0390

Ja, og så måtte jeg jo nødt til å bruke det nye forkleet mitt i dag! Det var en del av det jeg fikk i (en litt forsinket) bursdagsgave fra ene tanta mi. Tusen takk, tante Anne-Marie!

img0395

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits