Pastasalat!

Denne oppskriften p verdens beste pastasalat har jeg ftt fra min kjre mamma. Og siden jeg synes den er s god, s er det vel bare rett og rimelig at jeg deler den med alle dere?

DU TRENGER:
400 gr pasta - rvekt, alts fr den blir kokt (dette kan vre en blanding av farget/hvit pasta, eller bare hvit pasta. Du kan ogs velge selv hvilken type du vil bruke, men jeg liker best bruke "slyfe"-pasta, eller penne rigate.)
Kok og avkjl pastaen.

1 boks bogskinke eller picnicskinke
1 boks hermetiske erter
(denne pleier jeg droppe, for jeg liker ikke erter)
1 boks maiskorn
1 rd, 1 gul og 1 grnn paprika
Dette skjres i biter og blandes sammen med den avkjlte pastaen.

DRESSING:
1 beger lettrmme
1 pose lettmajones
1 lite beger yoghurt
(melon, aprikos eller naturell)
Jeg bruker melonyoghurt, for jeg synes dette gir best smak.
1-2 ss sitronsaft
Bland sammen og hell over salaten.
Et lite tips: ikke ha oppi hele posen med majones med en gang, ta heller 2/3 frst og smak til etterhvert.Synes du likevel at det smaker for mye majones, tilsett mer yoghurt og sitronsaft.

Etter min mening er detbest om pastasalaten fr st ca 1 time i kjleskapet fr du spiser av den, for da fr dressingen tid til trekke litt inn. Men skulle du vre sulten, s er det selvflgelig ingen problem spise den med en gang!
Den holder seg ogs fint i kjleskapet i 1-2 dager, dersom den er tildekt.
Hper det smaker!

img0383
(som du kanskje ser, s er det ikke noe grnt her.Jeg tar heller en ekstra rd paprika istedet for en grnn, for jeg synes de grnne smaker s rart.)
img0385
Nam nam!
img0390

Ja, og s mtte jeg jo ndt til bruke det nye forkleet mitt i dag! Det var en del av det jeg fikk i (en litt forsinket) bursdagsgave fra ene tanta mi. Tusen takk, tante Anne-Marie!

img0395

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits