Verdens Beste Kanelmuffins!

Nå har jeg gått i en hel uke å hatt sinnssykt lyst på marsipankake, men det er ikke noe som er lett å fikse akkurat der og da når suget oppstår. I kveld fikk jeg igjen et slikt sug etter noe godt, og siden man aldri har lyst på det man har liggende i kjøkkenskap og skuffer, må man sette i gang med å lage noe.
I kveld falt blikket mitt på en eske med muffinsformer, og heldigvis for meg så sto det en oppskrift på den, og da var beskjeden klar: "Dan, kom å hjelp meg, vi skal lage kanelmuffinser."
Men han er jo så god den mannen, så han hjalp til han, og ca en halvtime etter kunne vi gomle i oss rykende ferske muffinser. Ikke bare smaker de dritgodt, det lukter også godt i hele leiligheten etterpå! Håper naboene mine er supermisunnelige, hahahaa..
I mitt forrige innlegg etterlyste jeg kommentarer fra dere om hva som kan gjøres bedre her på bloggen, og etter tips fra Heidi så kommer herved oppskriften på muffinsene vi lagde i dag. (Den anbefales!!)

Ingredienser: (til 12 store eller 24 små muffinser)
2 egg
2 dl sukker
125 gr smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
2 ts kanel

(Vi hadde ikke kardemomme, og det går helt fint uten)
Du kan også sløyfe kanel, og tilsette en annen smak om du vil, her kommer noen forslag:

200 gr fryste bringebær eller blåbær
100 gr grovhakket kokesjokolade
100 gr hakkede nøtter eller mandler
4-5 dl raspede gulrøtter
1 dl rosiner

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 190 grader. Visp en lett og porøs eggedosis av egg og sukker.
Smelt smør og bland med melken. Hell det i eggedosisen under kraftig omrøring.
Bland mel, bakepulver og kardemomme. Rør forsiktig sammen.
Tilsett den smaksvarianten du evt velger. Bland røren godt sammen og fordel i muffinsformene. De skal være ca 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter.

Vi brukte ikke glasur på (de smaker like godt uten), men om du vil ha det, kan du blande 50 gr smeltet smør med 100 gr vaniljesukker og 1/2 ss kakao.

 img0309

Enjoy!

3 kommentarer

Det søte liv

31.01.2012 kl.23:38

Denne oppskriften ser utrolig bra ut! Du er hjertelig velkommen til å poste bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil ha litt mer publisitet:-) Sikkert mange i forumet som vil interessert i denne oppskriften. Hilsen Kristine

Ingvill R. Nakken

02.02.2012 kl.19:14

Det søte liv: Takk for det;) Muffinsene er jo kjempegode, så du skal ikke se bort ifra at jeg poster oppskriften en gang;)

May Hilde

29.08.2012 kl.19:46

Stilig, må nesten prøve dette! :-D

Skriv en ny kommentar

hits