Vår første sushi-opplevelse.

I dag har jeg og Dan både laget og smakt sushi for aller første gang! Kjøpte et slags "sushi-sett" på butikken her om dagen, fordi jeg tenkte det kunne være spennende å prøve. Pakken inneholdt alt man trengte for å lage 12 biter Nigiri-sushi, rå laks, kokt ris, eddik, soya saus, wasabi og ingefær.
Jeg gledet meg til å smake på fisken, men var ekstremt skeptisk spesielt til, ja, resten egentlig...
Så jeg satte igang jeg, fulgte "oppskriften" til punkt og prikke, og var meget fornøyd med resultatet!

img1517 img1519  img1523
Bilde 1: Det ferdige resultatet
Bilde 2: Nigiri-sushi med laks
Bilde 3: Ingefær

Ifølge brosjyren som fulgte med så skal man ta en bit med sushi, dyppe den i soyasaus (som var blandet med wasabi) og deretter spise hele biten på en gang. Ingefær skal spises mellom bitene for å få bort smaken, slik at man får en skikkelig smaksopplevelse for hver bit.
Her er vår opplevelse av det hele: Jeg blandet ikke så mye eddik i risen siden det lukter helt grusomt, og vi begge var svært skeptisk til dette. Delte så den store biten i to for å begynne litt forsiktig, dyppet den så vidt nedi soyasausen og stappet det hele i munnen. Det smakte helt greit, men jeg liker fremdeles ikke soyasaus. Så kom vi til ingefæren. Puttet den i munnen, og den kom da like fort ut igjen som den kom inn. Dette kunne jeg spart meg for.
Vi endte opp med å fortære hele 5 biter (på deling,) og ble fort enige om at dette ikke var helt det store. Kanskje var det fordi vi laget det selv, ikke vet jeg, men jeg kan dessverre ikke si at det frister til gjentakelse.
Vi har i alle fall fått prøvd det da, om ikke annet!

Har du smakt sushi? I såfall, hva synes du?

10 kommentarer

Sunniva

05.04.2009 kl.21:44

Jeg har ikke smakt sushi og har ikke planer om det heller... Synes det virker ekkelt med tanken av rå fiskwww.sunnivak.blogg.no

FrøkenBringebær

05.04.2009 kl.21:50

Så flink du er som tok steget for å smake på sushi!Folk har tilbudt meg sushi, klarer bare ikke å si "ja takk!"Bra du forsøkte i allefall! -Katarina-

Mari- Lo

05.04.2009 kl.21:50

Jeg syns sushi ser utrolig godt ut, men jeg tør rett og slett ikke å smake på det! Haha.. Jeg mener, det er jo...rå fisk! :P

ihjelle

05.04.2009 kl.21:51

Anbefaler deg å prøve "maki", for eksempel med avokado, det synes jeg er tusen ganger bedre. Maki er sånn "ruller", hvor de for eksempel putter scampi og avokado inni ris. Smaker kjempegodt! Synes jeg da:)

05.04.2009 kl.21:56

Har ikke smakt det, og er litt redd for å smake det også.. heheKonkurranse på bloggen min, bli med da! Og jeg trenger også hjelp til å velge kjole, bildene av de ligger på bloggen hvis du vil hjelpe=)

05.04.2009 kl.22:04

JEG ELSKER SUSHI! Spist det i dag!

Linn Jeanette

05.04.2009 kl.22:06

Jeg har sinnsykt lyst til å smake det! Men jeg tror jeg vil smake det på en restaurant :p

Mindy

05.04.2009 kl.22:10

Jeg kan kun råde deg til å prøve igjen... Ta deg en tur på en sushibar sammen med noen som "kan" sushi. Jeg syntes sushi så utrolig godt ut tidligere, og hadde veldig lyst til å lære meg å like det.... Det tok litt tid, og ikke så rent få forsøk, men nå ELSKER jeg det! Ingefær kan du også godt legge på toppen av sushibiten, sammen med fisken er det ganske enkelt "jummi".. ;-)Jeg er skikkelig imponert over sushien du laget, så utrolig godt ut!!

Ingvill R. Nakken

05.04.2009 kl.22:58

05.apr.2009 kl.21:56Har ikke smakt det, og er litt redd for å smake det også.. heheKonkurranse på bloggen min, bli med da! Og jeg trenger også hjelp til å velge kjole, bildene av de ligger på bloggen hvis du vil hjelpe=)Sv: Skulle gjerne vært innom bloggen din, men da må du legge igjen en link, så jeg vet hvem du er;)

BlondeJulie

06.04.2009 kl.01:43

jeg har vært så sikkert 50 kina restauranter å aldri fått tatt meg nok sammen til å smake sushi. Jeg er SÅ nysgjerrig på hvordan det smaker, bare synd det ligner litt på snegler :STror jeg må kjøpe sånn pakke som du kjøpte :)

Skriv en ny kommentar

hits